Skillslab

Modern onderwijs kan niet zonder ICT. Wetenschap & Techniek krijgt dan ook een centrale plek binnen ons onderwijsaanbod. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar door het gebruik van Chromebooks, het gebruik van de Maakotheek en het inzetten van andere technologische materialen waarbij kinderen leren programmeren en vaardigheden ontwikkelingen die nodig zijn in de 21e eeuw. Dit doen de leerlingen in het Skillslab. 

Skillslab

Het Skillslab is een ruimte die volledig in het teken staat van wetenschap en techniek. Hier staan verschillende materialen om op een leuke en leerzame manier bezig te zijn met ICT.

In het Skills lab gaan de kinderen aan de slag met:

  • OSMO
  • Beebot
  • Ozobot
  • Pro-bot
  • Dash en Dot
  • Micro bits
  • Little bits

Al spelend leren de kinderen programmeren en coderen en worden ze voorbereid op een digitale toekomst.

Maakotheek

We werken vanaf schooljaar 2020-2021 met de Maakotheek. Dit om onze leerlingen alle kans te bieden om hun unieke talenten tot uiting te brengen en hen te laten ervaren hoe fantastisch techniek is. Zo werken we aan een school waarbinnen kinderen niet alleen goed zijn in taal en rekenen, maar ook technologisch geletterd zijn. Het weten te gebruiken en toepassen van techniek en technologie wordt door de lessen van de Maakotheek steeds vanzelfsprekender. Oplossingen kunnen bedenken en zelf dingen kunnen maken zijn hierin voor ons essentieel. Maakkunde écht ervaren en voelen. Dat geeft kinderen een gevoel van invloed, van regie en controle in een snel veranderende wereld.De werkwijze van de Maakotheek sluit goed aan bij de visie van De Wereldreiziger om leerlingen, naast zelf-ontdekkend leren, meer autonomie en eigenverantwoordelijkheid te geven. De leerlingen gaan aan de hand van een vraag-gestuurd lesmodel zelf ontdekken en onderzoeken. In de lessen beleven kinderen de wereld en bepalen ze hun eigen standpunt in de wereld. Alle 21 -eeuwse vaardigheden (toekomstige vaardigheden) komen op deze manier geïntegreerd aan bod in de lessen.

Er zijn 16 Maakotheek lessen verdeeld over vier thema's per jaar. Meestal worden deze lessen gewoon gegeven in de klas, soms ook in het Skillslab.

Nieuwsgierig geworden naar deze ontwikkelingen? Kom vooral eens een kijkje nemen! Waar een Skill is, is een weg!