Schoolmaatschappelijk Werk

Aan onze school is een schoolmaatschappelijk werker verbonden.

In samenwerking met de leerkrachten zal zij de zorg rond het kind op school alle aandacht geven. De school maatschappelijk werker is ervaren in het omgaan met problemen en vragen die o.a. met gedrag en opvoeding te maken hebben. 

Met welke vragen en problemen kunt u hier terecht?

  • Uw kind zit niet lekker in zijn vel maar u weet niet waardoor; 
  • U heeft praktische problemen die ook invloed hebben op het welbevinden van uw kind en u weet niet waar u hiervoor hulp kunt krijgen;
  • U gaat scheiden en weet niet hoe hiermee om te gaan naar de kinderen toe;
  • Er is iemand overleden in uw omgeving, dit heeft veel invloed op het welbevinden en het gedrag van uw kind. U weet niet hoe u hem/ haar hierbij kan helpen;
  • Uw kind kan; druk zijn, niet luisteren, bedplassen, teruggetrokken zijn, slecht slapen, verdrietig zijn, enz. dit kunnen tekenen zijn dat hij/ zij spanningen ervaart waarvan u als ouder niet weet waar het vandaan komt of wat u eraan kunt doen. 
  • Als u twijfelt of u met uw vraag op de goede plek bent, is dit al reden genoeg om langs te komen en de vraag te stellen

Zo zijn er nog tal van andere vragen rond het kind die u met de schoolmaatschappelijk werker kunt bespreken. Soms kan een vertrouwelijk gesprek alleen al lucht geven! 

Hoe werkt de maatschappelijk werker?

U kunt via de school of zelf contact opnemen met de maatschappelijk werker. In een gesprek zal hij met u kijken naar de situatie. De maatschappelijk werker is vooral op school om te kijken hoe problemen met en rond uw kind voorkomen kunnen worden. Wanneer langere hulpverlening nodig is voor uw kind of uw gezin, is hij op de hoogte van de mogelijkheden hiervoor. Samen met u kijkt hij welke hulpverlening dan gewenst is en zal u daarnaar verwijzen. Het inschakelen van hulp en/of ondersteuning van de maatschappelijk werker kost u niets. 

Privacy

De maatschappelijk werker is gehouden aan het privacyreglement van de Kwadraad Groep en zal zonder uw toestemming geen privé-informatie aan de school verstrekken. Wel is het in het belang van uw kind dat bepaalde afspraken ook bekend zijn bij de leerkrachten. 

Aanwezigheid 

Bij ons op school zijn Sandra Maat en Sophie Leeman de schoolmaatschappelijk werksters.

Sandra Maat                                           
s.maat@kwadraad.nl        
tel: 06-36221131

Sophie Leeman
s.leeman@kwadraad.nl
tel: 06-40903706

De schoolmaatschappelijk werkers zijn in dienst van Kwadraad.
Bezoekadres: Hoogwerfsingel 2 Spijkenisse
tel: 088-9004000
www.kwadraad.nl